LETALSKE KARTE

Potovanje po zraku je bilo nekoč zelo drago. Še v 90ih letih si za pot do Južne Amerike pri nas plačal najmanj 2000 evrov, drugod po Evropi pa v najboljšem primeru okrog 1200 evrov. Po vozovnice za Afriko in Azijo smo tedaj hodili v Atene in Istanbul, po vozovnice za Ameriko pa v Celovec, v Trst, včasih celo v Amsterdam ali v London.
Medtem pa se je zgodilo marsikaj - predvsem prodor interneta in nizkocenovnih prevoznikov v Evropi in Aziji, kot npr. Easyjet, Ryanair, Airasia in mnogi drugi. Le-ti nimajo svojih pisarn, pač pa vozovnice pri njih kupuješ kar po Internetu in včasih ponujajo izjemno nizke cene.
Zdaj so cene, ki jih boš plačal pri nas, včasih celo ugodnejše kot marsikje zunaj in le redko se splača hoditi po letalske karte v tujino. Če so višje, si k ceni priračunaj še dodatno pot z avtom, busom ali vlakom, izgubo časa in vse sitnosti, potem pa se odloči!
Tudi druge letalske družbe so se morale prilagoditi temu, spustiti cene in preiti na internet. Še vedno pa boš v pisarni letalske družbe marsikdaj plačal bistveno več kot na internetu ali pri potniški agenciji. Kje je vzrok za to?
Janin
(se nadaljuje)