Greš z nami? - RUSIJA: St Peterburg in Moskva - 6 dni



CENA: od 999,00 € 
Turistično potovanje: vključeno vse po programu.
Potovanje v srce Rusije - Moskvo, v kulturni paradiž St. Peterburg. Potovanje v Rusijo je najlepše v poletnih mesecih. Moskva in St. Peterburg pa se takrat razkažeta v polni luči.
ODHODI:
27.04. 26.06. 24.07. 14.08. 25.09. 30.10.       

PROGRAM POTOVANJA:
1. dan  LJUBLJANA- SANKT PETERBURG
  Zbor potnikov na letališču Ljubljana ob dogovorjeni uri. Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Saint Petersburgu. Po prihodu prevoz do hotela, namestitev, nočitev.

2. dan  SANKT PETERBURG

Po zajtrku se bomo podali na panoramski ogled izjemnega mesta, ki ga je ustanovil Peter Veliki in velja zaradi elegantne arhitekture za eno najlepših evropskih mest. Zapeljali se bomo do Vasiljevskega otoka, Petropavlovske trdnjave ter nadaljevali po bregu reke Neve mimo Zimskega dvorca, letnega trga in katedrale Sv. Izaka, ki je največja pravoslavna katedrala v mestu. Prosto popoldne. Individualno preživljanje časa na znani ulici Nevski prospekt, s številnimi trgovinami, restavracijami ali ob doplačilu ogled enega izmed najpomembnejših svetovnih muzejev Ermitaž v baročnem Zimskem dvorcu. Nočitev.

3. dan  SAINT PETERBURG (PUŠKIN IN PETERHOF)

  Zajtrk, nočitev. Prost dan za individualne oglede muzejev in galerij ali raziskovanje mesta. Možnost doplačila izleta v Carsko selo in Peterhof (odvisno od odpiralnih časov). V Carskem selu se nahaja mogočna poletna palača Katarine Velike, znane po svoji zbirki unikatnega pohištva, kipov in slik, predvsem pa po obnovljeni in od leta 2003 dalje znova odprti Jantarni sobi. Okoli njene zgodovine se vije precej zgodb, vendar njena skrivnost še ni razkrita. Nadaljujemo do Petrovega dvorca, kjer se nahaja letna rezidenca Petra I. s čudovitim vrtom in zelo spominja na sloviti pariški Versailles. Povratek v hotel.
  Zvečer ob doplačilu predlagamo obisk katere izmed predstav, ki jih ponuja mesto ali vožnjo z ladjico po kanalih, odkoder se nam bo podal prelep pogled na mesto.
 
4. dan  SAINT PETERBURG-MOSKVA

  Zajtrk. Prevoz na letališče in polet proti Moskvi oz. vožnja z hitrim vlakom. Po prihodu panoramski ogled glavnega mesta: Kremelj (zunanjost), Rdeči trg, ki je obdan z stavbami iz preteklosti, med njimi cerkve Vasilija Blaženega, Leninovega mavzoleja s pokopališčem slavnih Rusov, Bolšoj teatra, Univeze Lomonosov, Novodevični samostan, stadion Lužniki…Prevoz v hotel, namestitev. Ostanek dneva je ob doplačilu namenjen ogledu notranjosti Kremlja, okoli 28 ha velikega mestnega središča.V kompleksu se nahajajo palače, stolnica in znameniti zid, ki obdaja ves kremelj. Za obiskovalce je odprt le del, območje ki služi kot uradna rezidenca predsednika Rusije in kjer se nahajajo uradne ustanova, pa je za oglede zaprt.

5. dan  MOSKVA

  Zajtrk. Dopoldan sprehod po ulici Stari Arbat, priljubljenemu zbirališču umetnikov in najbolj priljubljenemu zbirališču prebivalcev Moskve. Sledi spust v podzemlje in ogled postaj ene najlepših podzemnih železnic. Le te so prave umetnine, zato ni čudno, da Moskovsko podzemno železnico imenujejo tudi muzej.
  Prosto popoldne. Zvečer predlagamo ogled predstave v Bolšoj teatra ali najstarejšega Nikolajevega cirkusa (obvezna prijava ob rezervaciji, potrditev odvisna od razpoložljivosti).
 
6. dan  MOSKVA-LJUBLJANA

  Po zajtrku prosto do prevoza na letališče in polet proti Ljubljani.

če te zanima, se javi na: jjjjanin@gmail.com